Tento dort plný ovoce je příjemnou změnou od všelijakým tvarohových, máslových a krémových dortů.
Ingredience: |
bílek |
3 ks |
cukr krupice |
180 g |
moučkový cukr |
50 g |
citronová šťáva |
1 lžíce |
Náplň: |
smetana ke šlehání |
250 ml |
rybízová zavařenina |
50 g |
ovoce |
200 g |
|
Postup |
Bílky šleháme s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak je vyjmeme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a šleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí do pevného sněhu. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr.
Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme nejdříve spirálu o průměru 20 cm a poté po jejím obvodu malé pusinky.
Pečeme (nebo spíše sušíme) v troubě předehřáté na 100°C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v troubě zvolna vychladnout. Opatrně jej odtrhneme od papíru, povrch potřeme rybízovou zavařeninou a ozdobíme vyšlehanou smetanou.
Ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a ozdobíme jím povrch dortu.
|
|
[print_gllr id=1828]
Zdroj zde