Dort “Ovoce”

Tento dort plný ovoce je příjemnou změnou od všelijakým tvarohových, máslových a krémových dortů.

Ingredience:
bílek 3 ks
cukr krupice 180 g
moučkový cukr 50 g
citronová šťáva 1 lžíce
Náplň:
smetana ke šlehání 250 ml
rybízová zavařenina 50 g
ovoce 200 g
Postup
Bílky šleháme s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak je vyjmeme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a šleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí do pevného sněhu. Nakonec zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr.

Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme nejdříve spirálu o průměru 20 cm a poté po jejím obvodu malé pusinky.

Pečeme (nebo spíše sušíme) v troubě předehřáté na 100°C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme v troubě zvolna vychladnout. Opatrně jej odtrhneme od papíru, povrch potřeme rybízovou zavařeninou a ozdobíme vyšlehanou smetanou.

Ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a ozdobíme jím povrch dortu.

[print_gllr id=1828]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient