Výborná roláda s příchutí nugátu k odpolednímu kafe nebo čaji. Doporučujeme.
Ingredience: |
vejce |
4 ks |
cukr krupice |
100 g |
vanilkový cukr |
1 balíček |
hladká mouka |
80 g |
škrob |
10 g |
sůl |
špetka |
moučkový cukr |
1 lžíce |
mléko |
300 ml |
vanilkový pudink |
1 balíček |
cukr |
3 lžíce |
máslo |
100 g |
nugeta |
3 lžíce |
|
Postup |
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, van.cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty propojíme a zlehka vmícháme mouku se škrobem a solí. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a poprášíme moučkovým cukrem. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme cca 5 minut. Horký korpus vyklopíme na čistou, vlhkou utěrku a hned svineme.
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout pod mikrotenem, aby se neutvořil škraloup. Pak ho společně s máslem a nugetou vyšleháme na hladký krém. Vychladlý korpus rozvineme, potřeme 3/4 krému. Roládu pevně stočíme, potřeme zbytkem krému a dáme vychladit.
|
|
[print_gllr id=1823]
Zdroj zde