Roláda s nugátovým krémem

Výborná roláda s příchutí nugátu k odpolednímu kafe nebo čaji. Doporučujeme.

Ingredience:
vejce 4 ks
cukr krupice 100 g
vanilkový cukr 1 balíček
hladká mouka 80 g
škrob 10 g
sůl špetka
moučkový cukr 1 lžíce
mléko 300 ml
vanilkový pudink 1 balíček
cukr 3 lžíce
máslo 100 g
nugeta 3 lžíce
Postup
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, van.cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty propojíme a zlehka vmícháme mouku se škrobem a solí. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a poprášíme moučkovým cukrem. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme cca 5 minut. Horký korpus vyklopíme na čistou, vlhkou utěrku a hned svineme.

Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout pod mikrotenem, aby se neutvořil škraloup. Pak ho společně s máslem a nugetou vyšleháme na hladký krém. Vychladlý korpus rozvineme, potřeme 3/4 krému. Roládu pevně stočíme, potřeme zbytkem krému a dáme vychladit.

[print_gllr id=1823]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient