Peříčkový řez

Výborný řez pro zpříjemnění nedělního odpoledne. Pokud nevíte, co si upéct, tohle je ten pravý recept pro Vás. Jednoduchý a rychlý řez.

Ingredience:
vejce 4 ks
moučkový cukr 70 g
vanilkový cukr 1 balíček
polohrubá mouka 70 g
prášek do pečiva 1 balíček
smetana ke šlehání 1 kelímek
zakysaná smetana 200 g
Postup
4 žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme žloutkovou pěnu. Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem (180°C asi 10 min).

Upečený piškot rozdělíme nožem na tři stejné pláty. Jeden necháme vespod, dáme vrstvu krému a poklademe pokrájeným ovocem na tenké plátky (například jahody, hroznové víno, atp.). Dáme další plát piškotu, zase krém a ovoce. Potom dáme třetí díl piškotu a celý moučník pokryjeme krémem. Posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem.

Krém: Smetanu ke šlehání + zakysané smetany ušleháme se 3 lžícemi moučkového cukru do krému.

[print_gllr id=1833]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient