Dort plný ovoce

Poměrně náročnější dort, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Výborný dort plný ovoce Vás nadchne a příjemně zchladí v parných letních dnech.

Ingredience:
vejce 4 ks
vlažná voda 4 lžíce
solamyl 75 g
prášek do pečiva 1 lžička
hladká mouka 75 g
máslo 50 g
cukr moučka 125 g
Na krém:
voda 125 ml
želatina 15 g
červené hroznové víno 15 kuliček
citronová šťáva 1 lžíce
cukr moučka 2 lžíce
pomerančový sirup 125 ml
smetana ke šlehání 1 kelímek
kompotované exotické ovoce 1 konzerva
Na ozdobu:
čiré dortové želé 1 balíček
kokos 50 g
kompotovaný ananas 1/2 konzervy
Na polevu:
smetana ke šlehání 1 kelímek
ztužovač šlehačky 1 balíček
vanilkový cukr 1 balíček
Postup
Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do světlé pěny. Vmícháme rozpuštěné máslo a tuhý sníh z bílků a špetky soli. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a sypkou směs přimícháme do směsi.

Těsto nalijeme do dortové formy (26 cm) vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 180 °C. Teplý korpus vyjmeme z formy, \“stáhneme\“ papír a necháme vychladnout. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme.

Pomerančovou šťávu smícháme s vodou, cukrem a citronovou šťávou. Do tekutiny metličkami vmícháme želatinu a směs uložíme do chladničky tuhnout.

Exotické ovoce necháme dobře okapat. Kuličky hroznového vína opláchneme a překrojíme. Smetanu vyšleháme dotuha a spolu s ovocem ji vmícháme do tuhnoucí želatinové směsi. Krémem potřeme spodní část korpusu a překryjeme druhou částí. Dort uložíme do chladničky tuhnout.

Smetanu vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem a tuhou šlehačkou potřeme okraje i povrch dortu. Kokos opražíme nasucho na pánvi, necháme vystydnout a dort bohatě posypeme, včetně krajů.

Kompotovaný ananas necháme okapat, překrájíme na malé kousky a poklademe je na šlehačkový krém. Pro ozdobu přidáme i několik kuliček hroznového vína.

Dortové želé připravíme podle návodu a ovoce na dortu přelijeme chladnoucí želatinou. Dort plný ovoce vložíme ještě do chladničky a necháme ztuhnout.

[print_gllr id=1297]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient