Tento netradiční dort s rebarborou a sněhovým tvarohem nadchne všechny, kteří nemají rádi stereotyp a věčné čokoládové, ovocné nebo krémové dorty.
Těsto: |
změklé máslo |
100 g |
vanilkový cukr |
1 balíček |
moučkový cukr |
40 g |
hladká mouka |
200 g |
voda |
v případě potřeby |
Náplň: |
měkký tvaroh |
250 g |
vejce |
3 ks |
cukr krupice |
4 lžíce |
Ostatní ingredience: |
oloupaná a pokrájená rebarbora |
450 g |
skořicový cukr |
1 balíček |
cukr krupice |
1 lžíce |
tuk |
na vymazání |
mouka |
na vysypání |
|
Postup |
Z másla, cukrů a mouky vypracujeme hladké těsto. Pokud se drobí, po kapkách přidáváme vlažnou vodu a hněteme. Těsto necháme 30 minut odležet, pak ho vyválíme na pomoučněném stole a vyložíme s ním dortovou formu (i boky).
Pokrájenou rebarboru dáme na těsto, posypeme ji krupicovým a skořicovým cukrem (trochu skořicového si necháme na posypání tvarohu).
Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň naneseme na rebarboru, zlehka uhladíme a jemně zasypeme skořicovým cukrem.
Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu do zezlátnutí povrchu a okrajů těsta (cca 40 minut na 180 °C).
Dort je křehký, pikantní a nadýchaný, krájíme ho až po vychladnutí.
|
|
[print_gllr id=1641]
Zdroj zde