Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Tento netradiční dort s rebarborou a sněhovým tvarohem nadchne všechny, kteří nemají rádi stereotyp a věčné čokoládové, ovocné nebo krémové dorty.

Těsto:
změklé máslo 100 g
vanilkový cukr 1 balíček
moučkový cukr 40 g
hladká mouka 200 g
voda v případě potřeby
Náplň:
měkký tvaroh 250 g
vejce 3 ks
cukr krupice 4 lžíce
Ostatní ingredience:
oloupaná a pokrájená rebarbora 450 g
skořicový cukr 1 balíček
cukr krupice 1 lžíce
tuk na vymazání
mouka na vysypání
Postup
Z másla, cukrů a mouky vypracujeme hladké těsto. Pokud se drobí, po kapkách přidáváme vlažnou vodu a hněteme. Těsto necháme 30 minut odležet, pak ho vyválíme na pomoučněném stole a vyložíme s ním dortovou formu (i boky).

Pokrájenou rebarboru dáme na těsto, posypeme ji krupicovým a skořicovým cukrem (trochu skořicového si necháme na posypání tvarohu).

Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň naneseme na rebarboru, zlehka uhladíme a jemně zasypeme skořicovým cukrem.

Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu do zezlátnutí povrchu a okrajů těsta (cca 40 minut na 180 °C).

Dort je křehký, pikantní a nadýchaný, krájíme ho až po vychladnutí.

[print_gllr id=1641]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient