Výborný smetanový dort, který potěší opravdu každého a přitom není příliš náročný.
Krém: |
smetana ke šlehání |
250 ml |
pudink |
1 balíček |
Na potření: |
marmeláda |
100 g |
Náplň: |
měkký tvaroh |
250 g |
Těsto: |
polohrubá mouka |
100 g |
cukr moučka |
100 g |
vejce |
5 ks |
citron |
1 ks |
|
Postup |
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Šťávu z něj také vymačkáme.
Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru, sníh z bílků a vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v teplé troubě rychle upečeme. Upečený korpus vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, pomažeme marmeládou a smotáme. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky asi 1,5 – 2cm široké.
Připravíme si krém. Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme tvaroh a promícháme. Misku vyložíme potravinovou folií a plátky do ní rozložíme. Čtyři plátky si necháme na uzavření – dno. Krémem naplníme dort, můžeme proložit ovocem, a uzavřeme plátky rolády.
Šarlotu dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Šarlotu vyklopíme na talíř a krájíme. Šarlotu zdobíme podle fantazie.
|
|
[print_gllr id=1557]
Zdroj zde
A