Dort “Šarlota”

Výborný smetanový dort, který potěší opravdu každého a přitom není příliš náročný.

Krém:
smetana ke šlehání 250 ml
pudink 1 balíček
Na potření:
marmeláda 100 g
Náplň:
měkký tvaroh 250 g
Těsto:
polohrubá mouka 100 g
cukr moučka 100 g
vejce 5 ks
citron 1 ks
Postup
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Šťávu z něj také vymačkáme.

Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru, sníh z bílků a vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v teplé troubě rychle upečeme. Upečený korpus vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, pomažeme marmeládou a smotáme. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky asi 1,5 – 2cm široké.

Připravíme si krém. Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme tvaroh a promícháme. Misku vyložíme potravinovou folií a plátky do ní rozložíme. Čtyři plátky si necháme na uzavření – dno. Krémem naplníme dort, můžeme proložit ovocem, a uzavřeme plátky rolády.

Šarlotu dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Šarlotu vyklopíme na talíř a krájíme. Šarlotu zdobíme podle fantazie.

[print_gllr id=1557]
Zdroj zde

1 názor na “Dort “Šarlota””

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient