Dort Tiramisu

Známý moučník Tiramisu nyní i jako dort. Máme pro Vás Tiramisu v trochu „jiné“ podobě – s čokoládou. Nechte si chutnat! 🙂

Na korpus:
hořká čokoláda 65 g
máslo 60 g
moučkový cukr 20 g
sůl špetka
vejce 3 ks
cukr 90 g
hladká mouka 65 g
Na krém:
mascarpone 500 g
smetana ke šlehání 500 g
cukr 4 lžíce
želatinový ztužovač 1 ks
amaretto 100 ml
Doplnění:
silná káva 125 ml
amaretto 2 lžíce
Postup
Piškot:

Rozehřejeme čokoládu.

Změklé máslo, sůl a moučkový cukr vyšleháme do krémové konzistence. Do máslové směsi zašleháme žloutky, jeden po druhém. Přidáme rozehřátou čokoládu. Z bílků a cukru vyšleháme sníh.1/3 sněhu přidáme do čokoládové směsi, zamícháme. Potom přidáme zbytek sněhu a prosátou mouku. Vše dobře promícháme. Těsto dáme do dortové formy a dáme péct cca 35-40 minut do vyhřáté trouby na 180°C.

Krém:

Mascarpone vyšleháme společně s cukrem. Smetanu našleháme dotuha. Spojíme mascarpone a smetanu. Podle návodu na obalu si připravíme želatinový ztužovač, s tím rozdílem že místo vody použijeme amaretto a dobře zamícháme do směsi mascarpone a smetany.

Piškot v polovině vodorovně rozřízneme na dvě části. Jeden plát piškotu dáme na dno dortové formy a zvlhčíme jej směsí kávy a amaretta. Na piškot dáme polovinu krému, na krém druhou část piškotu, kterou opět zvlhčíme kávou s amarettem a navrch zbytek krému. Dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí posypeme strouhanou čokoládou.

[print_gllr id=713]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient