Známý moučník Tiramisu nyní i jako dort. Máme pro Vás Tiramisu v trochu „jiné“ podobě – s čokoládou. Nechte si chutnat! 🙂
Na korpus: |
hořká čokoláda |
65 g |
máslo |
60 g |
moučkový cukr |
20 g |
sůl |
špetka |
vejce |
3 ks |
cukr |
90 g |
hladká mouka |
65 g |
Na krém: |
mascarpone |
500 g |
smetana ke šlehání |
500 g |
cukr |
4 lžíce |
želatinový ztužovač |
1 ks |
amaretto |
100 ml |
Doplnění: |
silná káva |
125 ml |
amaretto |
2 lžíce |
|
Postup |
Piškot:
Rozehřejeme čokoládu.
Změklé máslo, sůl a moučkový cukr vyšleháme do krémové konzistence. Do máslové směsi zašleháme žloutky, jeden po druhém. Přidáme rozehřátou čokoládu. Z bílků a cukru vyšleháme sníh.1/3 sněhu přidáme do čokoládové směsi, zamícháme. Potom přidáme zbytek sněhu a prosátou mouku. Vše dobře promícháme. Těsto dáme do dortové formy a dáme péct cca 35-40 minut do vyhřáté trouby na 180°C.
Krém:
Mascarpone vyšleháme společně s cukrem. Smetanu našleháme dotuha. Spojíme mascarpone a smetanu. Podle návodu na obalu si připravíme želatinový ztužovač, s tím rozdílem že místo vody použijeme amaretto a dobře zamícháme do směsi mascarpone a smetany.
Piškot v polovině vodorovně rozřízneme na dvě části. Jeden plát piškotu dáme na dno dortové formy a zvlhčíme jej směsí kávy a amaretta. Na piškot dáme polovinu krému, na krém druhou část piškotu, kterou opět zvlhčíme kávou s amarettem a navrch zbytek krému. Dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí posypeme strouhanou čokoládou.
|
|
[print_gllr id=713]