Dort zdobený salonkami

Vynikající čokoládový dort s pařížskou šlehačkou zdobený salonkami. Pro milovníky čokolády to pravé!

Na korpus:
vejce 4 ks
kakao 20 g
krupicový cukr 130 g
olej 3 lžíce
vanilkový cukr 1 balení
hladká mouka 150 g
kypřící prášek 1/2 lžičky
Další ingredience:
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Čokoládový krém:
smetana ke šlehání 250 ml
kakao 50 g
krupicový cukr 40 g
čokoláda na vaření 150 g
Pařížská šlehačka:
smetana ke šlehání 500 ml
krupicový cukr 50 g
kakao 40 g
Dozdobení:
kokosové lupínky na obalení
bonbony (salonky) 200 g
marcipánová hmota
Postup
Nejprve si připravíme čokoládový krém a pařížskou šlehačku. Na čokoládový krém svaříme smetanu s cukrem a kakaem. Odstavíme z ohně a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí a krém mírně vychladne. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak krém vyšleháme dohladka.

Na pařížskou šlehačku promícháme smetanu s cukrem a kakaem a minutu vaříme. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky, nejlépe do druhého dne. Pak vyšleháme na pevnou šlehačkovou náplň.

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Postupně přidáváme prosátou hladkou mouku s kakaem a kypřicím práškem a nakonec olej. Dobře promícháme a naplníme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 150 °C asi 40 minut.

Upečený korpus po vychladnutí podélně rozkrojíme na tři části. Na spodní díl rozložíme salonky a potřeme je čokoládovým krémem. Položíme druhý díl korpusu, potřeme polovinou pařížské šlehačky. Přiklopíme poslední část korpusu, celý dort potřeme zbylou šlehačkou a strany obalíme v kokosu. Povrch ozdobíme salonkami, které zabalíme jako bonbon do marcipánu.

[print_gllr id=1273]
Zdroj zde

3 názory na “Dort zdobený salonkami”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient