Vynikající čokoládový dort s pařížskou šlehačkou zdobený salonkami. Pro milovníky čokolády to pravé!
Na korpus: |
vejce |
4 ks |
kakao |
20 g |
krupicový cukr |
130 g |
olej |
3 lžíce |
vanilkový cukr |
1 balení |
hladká mouka |
150 g |
kypřící prášek |
1/2 lžičky |
Další ingredience: |
tuk |
na vymazání formy |
mouka |
na vysypání formy |
Čokoládový krém: |
smetana ke šlehání |
250 ml |
kakao |
50 g |
krupicový cukr |
40 g |
čokoláda na vaření |
150 g |
Pařížská šlehačka: |
smetana ke šlehání |
500 ml |
krupicový cukr |
50 g |
kakao |
40 g |
Dozdobení: |
kokosové lupínky |
na obalení |
bonbony (salonky) |
200 g |
marcipánová hmota |
|
|
Postup |
Nejprve si připravíme čokoládový krém a pařížskou šlehačku. Na čokoládový krém svaříme smetanu s cukrem a kakaem. Odstavíme z ohně a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí a krém mírně vychladne. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak krém vyšleháme dohladka.
Na pařížskou šlehačku promícháme smetanu s cukrem a kakaem a minutu vaříme. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky, nejlépe do druhého dne. Pak vyšleháme na pevnou šlehačkovou náplň.
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Postupně přidáváme prosátou hladkou mouku s kakaem a kypřicím práškem a nakonec olej. Dobře promícháme a naplníme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 150 °C asi 40 minut.
Upečený korpus po vychladnutí podélně rozkrojíme na tři části. Na spodní díl rozložíme salonky a potřeme je čokoládovým krémem. Položíme druhý díl korpusu, potřeme polovinou pařížské šlehačky. Přiklopíme poslední část korpusu, celý dort potřeme zbylou šlehačkou a strany obalíme v kokosu. Povrch ozdobíme salonkami, které zabalíme jako bonbon do marcipánu.
|
|
[print_gllr id=1273]
Zdroj zde
Máte tam chybu. Má tam být HMOTA a ne hmpta.
Děkujeme za upozornění, hned to spravíme. 🙂
Kolik má mít forma cm?