Dort “Papoušek”

Tříbarevný dort “Papoušek” Vás nadchne nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí. Pro děti jako dělaný!

Těsto tří barev:
máslo nebo hera 250 g
moučkový cukr 300 g
polohrubá mouka 300 g
sladká smetana 200 ml
vejce 5 ks
čokoládový pudink 1 balení
vanilkový pudink 1 balení
jahodový pudink 1 balení
vanilkový pudink (Dr. Oetker) 1 balení
kypřící prášek 1 balení
Poleva:
tmavá poleva 1 ks
světlá poleva 1 ks
Krém:
vanilkový krém 1 ks
studené mléko 200 ml
cukr moučka 3 lžíce
máslo 125 g
Postup
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, vanilkový cukr a vše ušleháme el. šlehačem na nejnižším stupni otáček. Přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem a opět důkladně propracujeme. Nakonec vše zalijeme smetanou a opět propracujeme v hladké těsto.

Těsto rozdělíme na stejné 3 díly a do každého dílu vmícháme 1 pudinkový prášek – získáme tak 3 odlišně barevná těsta. Tato 3 těsta dáváme lžící střídavě do dortové formy (vymazané a hrubou moukou vysypané, prům. 26 cm). Pečeme při teplotě asi 180°C po dobu 40–50 min. Po upečení necháme vychladnout.

Vychladlý dort rozkrájíme na půl. Připraveným krémem (podle návodu na obale) natřeme spodní díl dortu a 1/3 necháme na zdobení horního dílu. Díly dortu spojíme.

Tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a polijeme jí dort.

Světlou polevou na dortu kreslíme proužky nebo „šachovnici“ a dozdobíme zbylým krémem.

Já každé barevné těsto peču zvlášť a tak mám dort ze třech vrstev. Doba pečení se skráti asi o polovičku. Je nutné si to pohlídat a zkusit to špejlou. Spodní mám čokoládovou, potom jahodovou a nakonec vanilkovou vrstvu. Ale dá se to poskládat i jinak. Každý korpus můžeme potřít marmeládou a teprve pak natřít krémem.

[print_gllr id=1268]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient