Velice jednoduchý a také výborně chutný jablečný dort, který Vám jistě zachutná.
Ingredience: |
hladká mouka |
400 g |
máslo |
180 g |
moučkový cukr |
80 g |
kypřící prášek do pečiva |
1/2 balíčku |
vejce |
2 ks |
mléko |
2 lžíce |
kakao |
1 lžíce |
Náplň: |
jalbka |
1 kg |
cukr krystal |
dle chuti |
skořice |
dle chuti |
|
Postup |
Všechny přísady na těsto zpracujeme a rozdělíme na dva stejné díly.
A do jedné části přidáme kakao a dobře vypracujeme.
Necháme 30 minut odpočinout.
Jablka oloupeme a nastrouháme.
Světlé těsto rozdělíme ještě na dvě části, vyválíme a přeneseme do kulaté formy (já jsem si pomohla pečícím papírem, kde jsem si podle formy obkreslila potřebnou velikost, a těsto jsem na papíře vyválela. Pomocí papíru jsem těsto přeložila) (průměr formy 24cm)
Střídavě do formy dáváme nejdříve bledé těsto, nastrouhané jablka.
Kakaové těsto (také rozdělíme na dvě části) a přidáme jablka.
A zase světlé těsto, jablka a končíme kakaovým těstem.
Kdo chce, může přidat i tvarohovou nádivku. Propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby a pečeme pomalu, v plynové troubě přibližně těch 60 minut.
Po upečení a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme. Dobrou chuť!
|
|
[print_gllr id=2014]
Zdroj zde
Ahoj na kolik stupňů se má ten dort péct? Děkuju. 🙂