Poměrně netradiční jogurtový cappuccino dort z velice tradičních surovin. Spojení těchto chutí Vás omámí!
Ingredience: |
kávový jogurt (330 g) |
1 kelímek |
instatní káva |
3 lžičky |
plátková želatina |
1 balíček |
zakysaná smetana |
2 kelímky |
polohrubá mouka |
150 g |
cukr krupice |
150 g |
vejce |
1 ks |
prášek do pečiva |
1 lžička |
kakao |
2 lžíce |
máslo |
120 g |
moučkový cukr |
2 lžíce |
smetana ke šlehání |
|
|
Postup |
PŘIPRAVÍME TĚSTO – mouku, cukr krupici, 1 kelímek kysané smetany, lžičku prášku do pečiva, změklé máslo, kakao a vejce ušleháme do hladkého těsta (pokud by bylo těsto příliš hutné, přilijeme trochu mléka). Podle dna dortové formy si obkreslíme kruh na pečícím papíru. Sestavíme formu, dno vyložíme kruhem z peč. papíru. Vnitřní okraje formy vymažeme, vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus poznáme tak, že se těsto po vpichu špejlí nelepí. Korpus necháme vychladit. Poté ho vyjmeme, boční formu omyjeme od mouky, osušíme a znovu nasadíme na dno formy s korpusem.
UŠLEHÁME SMETANU s instantní kávou. Dáme chladit do lednice. V míse vymícháme velký kávový jogurt (popřípadě 2-3 malé) s kysanou smetanou, přimícháme ušlehanou smetanu a moučkový cukr (dle chuti). Dáme chladit.
PŘIPRAVÍME SI ŽELATINU – do malého hrnce dáme 6 lžic mléka. Přidáme plátky želatiny (všechny z balíčku), aby byly ponořené. Necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté zahřejeme na plotně, jen asi cca 3 minuty (nesmí vařit!) než se želatina zcela rozpustí. Ihned přidáme 2 lžíce připraveného jogurtového krému a zamícháme. Nyní želatinu vlijeme do mísy s jogurtovým krémem a pořádně (!) vymícháme. Okamžitě krém nalejeme do formy na korpus. Povrch uhladíme a vložíme do lednice.
Necháme tuhnout nejlépe přes noc.
|
|
[print_gllr id=2008]
Zdroj zde