Výborný, ale přece jen trochu pracnější meruňková roláda, která Vám jistě zachutná!
Ingredience: |
vejce |
5 ks |
polohrubá mouka |
4 lžíce |
kakao |
1 lžíce |
Náplň: |
měkký tvaroh |
500 g |
zakysaná smetana |
200 ml |
vanilkový cukr |
1 balíček |
moučkový cukr |
2 lžíce |
čerstvé nebo kompotované meruňky |
750 g |
|
Postup |
Nejdříve vyšleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáme prosátou mouku.
Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
A nakonec vmícháme kakao.
Těsto vylijeme na plech (já jsem dala s rozměrem 36×26 cm) vyložený papírem na pečení (papír jsem trošku vymastila olejem) a upečeme na 180°C 10-15 minut.(někdy stačí těch 10 minut).
Uděláme si nádivku, tvaroh utřeme se zakysanou smetanou a s cukrem. Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku a z upečeného plátu odřízneme pás (podle velikosti formy, formu jsem použila s průměrem 350 x 110 x 75).
Zbytek těsta zavineme do vlhké utěrky (ještě teplé a spolu s papírem) jako roládu.
Vychladlou roládu opatrně rozvineme, sundáme papír a natřeme nádivkou. Zbylou nádivku si odložíme a roládu opět zavineme.
Formu vyložíme potravinářskou fólií a dáme část nádivky, vložíme roládu a poklademe překrojené meruňky.
A natřeme zbytkem nádivky a poklademe ještě meruňky.
Přiložíme odříznutý pás těsta, který předtím ještě můžeme potřít meruňkovým džemem a dáme ztuhnout do mrazáku, alespoň na 1 – 2 hod. Lépe se pak krájí, když dobře ztuhne a pak se může přeložit do chladničky.
Vyklopíme z formy, odstraníme fólii.
A libovolně ozdobíme.
|
|
[print_gllr id=2019]
Zdroj zde