Meruňková roláda

Výborný, ale přece jen trochu pracnější meruňková roláda, která Vám jistě zachutná!

Ingredience:
vejce 5 ks
polohrubá mouka 4 lžíce
kakao 1 lžíce
Náplň:
měkký tvaroh 500 g
zakysaná smetana 200 ml
vanilkový cukr 1 balíček
moučkový cukr 2 lžíce
čerstvé nebo kompotované meruňky 750 g
Postup
Nejdříve vyšleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáme prosátou mouku.

Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků

A nakonec vmícháme kakao.

Těsto vylijeme na plech (já jsem dala s rozměrem 36×26 cm) vyložený papírem na pečení (papír jsem trošku vymastila olejem) a upečeme na 180°C 10-15 minut.(někdy stačí těch 10 minut).

Uděláme si nádivku, tvaroh utřeme se zakysanou smetanou a s cukrem. Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku a z upečeného plátu odřízneme pás (podle velikosti formy, formu jsem použila s průměrem 350 x 110 x 75).

Zbytek těsta zavineme do vlhké utěrky (ještě teplé a spolu s papírem) jako roládu.

Vychladlou roládu opatrně rozvineme, sundáme papír a natřeme nádivkou. Zbylou nádivku si odložíme a roládu opět zavineme.

Formu vyložíme potravinářskou fólií a dáme část nádivky, vložíme roládu a poklademe překrojené meruňky.

A natřeme zbytkem nádivky a poklademe ještě meruňky.

Přiložíme odříznutý pás těsta, který předtím ještě můžeme potřít meruňkovým džemem a dáme ztuhnout do mrazáku, alespoň na 1 – 2 hod. Lépe se pak krájí, když dobře ztuhne a pak se může přeložit do chladničky.

Vyklopíme z formy, odstraníme fólii.

A libovolně ozdobíme.

[print_gllr id=2019]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient