Výborný dort pro milovníky jablek a také je to jeden ze zdravějších dortů díky velkému obsahu tvarohu.
Těsto: |
polohrubá mouka |
200 g |
sůl |
špetka |
kakao |
1 lžíce |
máslo |
100 g |
vejce |
1 ks |
cukr krupice |
60 g |
mletá skořice |
1/2 lžičky |
Náplň: |
jalbka |
1 kg |
máslo |
2 lžíce |
vejce |
3 ks |
citronová šťáva |
1 lžíce |
měkký tvaroh |
250 g |
zakysaná smetana |
250 g |
cukr krupice |
80 g |
vanilkový cukr |
1 ks |
vanilkový pudink |
1 lžíce |
moučkový cukr |
1 lžíce |
|
Postup |
Těsto uhněteme z uvedených ingrediencí a dáme na půl hodiny do chladna. Pak ho vyválíme a vyložíme s ním dortovou (vymazanou a vysypanou) formu, i strany.
Očištěná jablka si nakrájíme na plátky. Polovinu podusíme na lžíci másla a 3 lžícemi vody doměkka (10 minut). Vychladlá jablka natřeme na vyválené těsto.
Tvaroh, smetanu, žloutky, krupicový a vanilkový cukr, citronovou šťávu a pudink společně rozmícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na rozetřená jablka. Pečeme v předehřáté troubě zvolna cca 60 minut. Zbylé plátky jablek restujeme na lžíci másla, zaprášíme moučkovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Směsí zdobíme upečený, pokrájený dort.
|
|
[print_gllr id=1666]
Zdroj zde
tak tomu rikam suchej dort…asi tam ta pica zaapomela neco pripsa protoze ten korpus moukia a cukr…zmolka tak palec dolu
Děkujeme za recenzi, ale příště bychom poprosili o méně vulgarismu.