Jahodové vanilkové řezy

Výborné jahodové vanilkové řezy pro návštěvu nebo jen tak k odpolednímu kafe nebo čaji. Doporučujeme!

Těsto:
bílek 3 ks
cukr krupice 3 lžíce
polohrubá mouka 3 lžíce
Náplň:
jahody 1/2 kg
moučkový cukr 3 lžíce
jahodová šťáva nebo voda 2 dl
červené dortové želé 2 ks
Krém:
mléko 1/2 l
žloutek 3 ks
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1 ks
cukr krupice 2 lžíce
polohrubá mouka 3 lžíce
máslo 125 g
vaječný koňak
šlehačka 2 ks
ztužovač šlehačky 2 ks
Postup
Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr, vyšleháme a přidáme mouku, promícháme metličkou. Dáme na namazaný a vysypaný plech, pečeme cca 10 minut na 180 st. Jahody rozmačkáme s cukrem, tak aby jsme měli kousky ne kaši, přidáme dortové želé, které jsme rozmíchali s 2 dl vody nebo šťávy. Dáme vařit, mícháme, necháme projít varem 1 minutu a necháme chvíli vychladit za občasného promíchání. Ještě vlažné, ale trochu tuhnoucí vylijeme na vychladlý piškot. Necháme zatuhnout a mezitím si uvaříme krém. Žloutky, vejce, cukry a mouku /2-3 plné lžíce/ rozmícháme v mléku a dáme vařit, stále mícháme do zhoustnutí. Do hustého a horkého krému přidáme na plátky máslo a vymícháme, přidáme vaječňák nebo trochu rumu a vyšleháme. Vychladlý natřeme na jahodovou náplň a dáme do lednice. Nahoru pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a jahodama. Pekla jsem na menším plechu 30×2
5cm, na velký plech musíte dát dvojitou dávku. Jsou dobré a jednoduché.

[print_gllr id=1671]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient