Jahodový dort s tvarohem a želé

Výborný jahodový dort s tvarohem a želé, který potěší všechny milovníky jahod, protože v tomhle receptu je jich opravdu velké množství!

Korpus:
jahody 200 g
vejce 2 ks
cukr krupice 100 g
změklé máslo 100 g
polohrubá mouka 200 g
prášek do pečiva 1/2 balíčku
Krém:
změklé máslo 100 g
měkký tvaroh 250 g
vanilkový cukr 1 ks
cukr krupice 3 lžíce
Želé:
jahody 500 g
cukr krupice dle chuti
vanilkový pudink 1 ks
voda 1 dl
Další ingredience:
šlehačka
jahody
Postup
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a těsto rozetřeme do dortové formy (22cm). Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme vychladit, pak ho prokrojíme a naplníme tvarohovým krémem.

Krém: máslo utřeme s cukry, pak přidáme tvaroh a vymícháme hladký krém.

Želé: jahody hrubě rozmačkáme a dáme do kastrolku s 0,5 dl vody, osladíme dle chuti, přivedeme k varu, vmícháme pudink rozmíchaný v 0,5 dl vody a povaříme. Horké nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladit a proležet v chladu nejlépe 24 hodin.

Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a jahodami – není nutné. Dort nepodáváme studený, necháme ho alespoň hodinu ohřát při pokojové teplotě.

[print_gllr id=1677]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient