Protože je veliký ohlas za roládami, tak Vám nabízíme další výbornou roládu – jahodovo-tvarohovou.
Těsto: |
vejce |
5 ks |
cukr krupice |
140 g |
hladká mouka |
100 g |
solamyl |
40 g |
kypřící prášek |
na špičku nože |
pečící papír |
|
Náplň: |
měkký tvaroh |
250 g |
mražené jahody |
300 g |
cukr krupice |
150 g |
vanilkový cukr |
1 balení |
mletá želatina |
1 ks |
Dohotovení: |
jahody, šlehačka, moučkový cukr.. |
dle chuti |
|
Postup |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou… .
|
|
[print_gllr id=1495]
Zdroj zde