Jahodovo-tvarohová roláda

Protože je veliký ohlas za roládami, tak Vám nabízíme další výbornou roládu – jahodovo-tvarohovou.

Těsto:
vejce 5 ks
cukr krupice 140 g
hladká mouka 100 g
solamyl 40 g
kypřící prášek na špičku nože
pečící papír
Náplň:
měkký tvaroh 250 g
mražené jahody 300 g
cukr krupice 150 g
vanilkový cukr 1 balení
mletá želatina 1 ks
Dohotovení:
jahody, šlehačka, moučkový cukr.. dle chuti
Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.

Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.

Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.

Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou… .

[print_gllr id=1495]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient