Výborné piškotové řezy s marmeládou pro všechny milovníky sladkého. Nechte si chutnat.
| Těsto: |
| vejce |
5 ks |
| cukr krupice |
120 g |
| polohrubá mouka |
120 g |
| vanilkový cukr |
1 ks |
| olej |
3 lžíce |
| horká voda |
3 lžíce |
| prášek do pečiva |
na špičku nože |
| kakao |
2 lžíce |
| Krém: |
| změklé máslo |
200 g |
| moučkový cukr |
170 g |
| kakao |
30 g |
| Dohotovení: |
| rum |
na pokapání korpusu |
| marmeláda |
dle chuti |
| strouhaný kokos |
na posypání řezů |
| nebo mleté ořechy |
na posypání řezů |
|
| Postup |
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech pečícím papírem, dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
Hotový korpus necháme vychladnout, pak rozkrojíme podélně na tři díly a pokapeme rumem nebo likérem(není nutné). Prostřední díl potřeme krémem, krajní díly podkrojíme nožem(odlepíme je tak od papíru) a pomažeme marmeládou. Střídavě na sebe skládáme(viz obrázkový postup), pak celé potřeme zbylým krémem. Prostřední díl neodlepujeme nožem od papíru dříve, než posypeme řezy kokosem nebo ořechy. Pomůže nám totiž v lepší manipulaci s řezy – při naklonění do boků(i s papírem) nám nesjedou a lépe se posypou. Podřízneme až po dozdobení.
Krém: změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem do hladkého krému.
|
|
[print_gllr id=1490]
Zdroj zde