Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

Pro milovníky tvarohu a ovoce je tento dezert výbornou volbou. Doporučujeme.

Ingredience:
máslové sušenky 400 g
měkký tvaroh 500 g
změklé máslo 200 g
bílý jogurt nebo zakysaná smetana 150 g
cukr krupice 170 g
vanilkový cukr 1 balení
jahody 250 g
Poleva:
máslo 50 g
kakao 1 lžíce
moučkový cukr 60 g
rum nebo převařená voda
Dozdobení:
šlehačka
jahody nebo jiné ovoce
Postup
Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec vmícháme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi…) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.

Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29×23 cm) vyložíme folií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.

Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.

Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.

[print_gllr id=1500]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient