Jahodový dort s jogurtovým krémem

Jahody miluje každý, a proto je nutné Vás zásobovat recepty s touto lahodnou přísadou.

Na piškotový korpus:
vejce 8 ks
cukr 225 g
sůl špetka
citronové aroma 1 lžička
polohrubá mouka 190 g
kypřící prášek 1 lžička
Na náplň a obložení:
želatina 6 plátků
tvaroh nebo mascarpone 400 g
jogurt 500 g
šťáva z citronu 1 ks
cukr 30 g
vanilkový cukr 1 balíček
smetana ke šlehání 200 ml
jahody 750 g
čiré dortové želé 1 balíček
opražené sekané mandle 30 g
Postup
Z vajec, cukru a špetky soli ušleháme hustý bělavý krém. Přimícháme citrónové aroma. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému.

Troubu vyhřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Těstem naplníme dortovou rozevárací formu o průměru 26 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Povrch uhladíme a pečeme 35–40 minut.

Formu vyjmeme, rozevřeme, piškotový korpus vyklopíme a papír odstraníme. Necháme vychladnout. Korpus vodorovně rozpůlíme. Spodní plát přeneseme na dortový podnos a ohradíme dortovým prstencem.

Dáme nabobtnat želatinu. Na náplň utřeme dohladka tvaroh, jogurt, citrónovou šťávu a oba cukry. Vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme želatinu. Vmícháme ji do krému. Ušleháme a přimícháme smetanu. Dáme chladit.

Jahody opláchneme a nakrájíme na plátky. Jakmile krém začne želírovat, rozdělíme ho na dva díly. Dvěma třetinami jednoho dílu krému potřeme spodní dortový plát a rozložíme polovinu jahod. Zakryjeme zbývající třetinou krému. Přiložíme druhý plát a potřeme ho druhou polovinou krému. Navrch šupinovitě poskládáme druhou polovinu jahod. Dortové želé připravíme podle návodu a jahody zasklíme. Chladíme asi 3 hodiny. Odstraníme prstenec a okraj dortu ozdobíme mandlemi.

[print_gllr id=1534]
Zdroj zde

2 názory na “Jahodový dort s jogurtovým krémem”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient