Italský kakaovo-oříškový dort

Kakaové dorty jsou jedny z nejoblíbenějších, a proto je nutné dodávat velké množství vynikajících receptů – a tohle je jeden z nich. Nechte si chutnat.

Ingredience:
oloupané lískové oříšky 1 hrnek
neslazené kakao 3 lžíce
polohrubá mouka 3/4 hrnku
prášek do pečiva 1/2 lžičky
světle hnědý cukr 3/4 hrnku
změklé máslo 1 hrnek
velké žloutky 4 ks
velké bílky 4 ks
mletý cukr na pocukrování
Postup
Otoustovat lískové oříšky v troubě, sem tam zatřepat plechem s okrajem. Nechat je trochu zchladnout. Položit je na čistou utěrku a oříšky v ní mnout, až se zbaví většiny svých slupek. Nastrouhat oříšky, nebo je pomocí nože nasekat na velice jemno. Vložit je do velké mísy společně s prosátou moukou, kakaem a přáškem do pečiva (osobně dávám na kus pečícího papíru, mouka atd. se lépe přidává ke zbytku ingrediencí). Předehřát troubu na 180°C.

Našlehat máslo s cukrem do lehka. Přidávat žloutky jeden po druhém a vše našlehat do světla. Přidat směs mouky a oříšků a dobře vše promíchat. Našlehat bílky do tuhých kopečků a lehce je vložit do předešlé směsi.

Nalít do dortové kulaté formy a péct po 50min., nebo až zapíchnutá špejle do středu těsta je po vyjmutí čistá. Nechat zchladnout po 15min. vyklopit na mřížku a pocukrovat. Přendat na servírovací mísu a podávat.

[print_gllr id=1528]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient