Tyto jednoduché piškotové kornoutky Vám nezaberou příliš času a potěšíte tím nejen Vaše ratolesti.
Ingredience: |
vejce |
3 větší, nebo 4 menší |
cukr krupice |
120 g |
hladká mouka |
100 g |
vanilkové aroma |
1 lžička |
Dohotovení: |
smetana ke šlehání |
1 kelímek |
pařížská šlehačka |
|
ovoce |
dle chuti |
čokoládová poleva |
|
|
Postup |
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku a aroma a vyšleháme hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky(cca 10cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova. Ihned po upečení srolujeme pomocí vařečky do kornoutku a tak necháme i vychladnout. Pracujeme rychle, po vychladnutí nejdou stočit.
Vychladlé kornoutky plníme dle vlasní fantazie a chuti. My máme nejraději se šlehačkou, do které přidávám vanilkový cukr a s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
Okraje kornoutků nebo jejich špičky můžeme namáčet do čokolády.
|
|
[print_gllr id=1479]
Zdroj zde
Jůůůů,vypadá to kráááásně:-)
A chutná to ještě líp. 🙂