Vločkové řezy s krémem

Pro milovníky ovesných vloček je tohle ráj! Řezy jsou velice jednoduché a zaberou Vám minimum času.

Těsto:
vejce 6 ks
cukr krupice 260 g
ovesné vločky (opražené, pomleté) 100 g
lískové oříšky (pomleté) 50 g
hořká čokoláda (nastrouhaná) 50 g
polohrubá mouka 60 g
kypřící prášek 1/2 balíčku
Krém:
máslo 200 g
kondenzované mléko, slazené 150 ml
rum 2 lžíce
mleté lískové ořechy 80 g
hořká čokoláda (strouhaná) 50 g
vanilkový cukr 1 balení
Dozdobení:
ovesné vločky (opražené s lžící moučkového cukru)
čokoládová poleva dle chuti
Postup
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (pekáčku) = záleží na tom, jak chceme mít řezy vysoké a pečeme v předehřáté troubě při 160°C dorůžova-vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladnout. Pokud jsme pekly v menším pekáčku, vychladlý korpus prokrojíme.

Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a sladkým kondenzovaným mlékem(můžeme přidat trochu víc), přidáme rum, oříšky, čokoládu a promícháme. Krém natřeme na korpus a dozdobíme sladkými praženými vločkami nebo pocákáme čokoládovou polevou. Pokud máme vyšší, prokrojený korpus, krémem potřeme i uvnitř. Necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.

* Lískové oříšky můžeme zaměnit za vlašské.

[print_gllr id=1484]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient