Pro milovníky ovesných vloček je tohle ráj! Řezy jsou velice jednoduché a zaberou Vám minimum času.
| Těsto: |
| vejce |
6 ks |
| cukr krupice |
260 g |
| ovesné vločky (opražené, pomleté) |
100 g |
| lískové oříšky (pomleté) |
50 g |
| hořká čokoláda (nastrouhaná) |
50 g |
| polohrubá mouka |
60 g |
| kypřící prášek |
1/2 balíčku |
| Krém: |
| máslo |
200 g |
| kondenzované mléko, slazené |
150 ml |
| rum |
2 lžíce |
| mleté lískové ořechy |
80 g |
| hořká čokoláda (strouhaná) |
50 g |
| vanilkový cukr |
1 balení |
| Dozdobení: |
| ovesné vločky (opražené s lžící moučkového cukru) |
|
| čokoládová poleva |
dle chuti |
|
| Postup |
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (pekáčku) = záleží na tom, jak chceme mít řezy vysoké a pečeme v předehřáté troubě při 160°C dorůžova-vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladnout. Pokud jsme pekly v menším pekáčku, vychladlý korpus prokrojíme.
Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a sladkým kondenzovaným mlékem(můžeme přidat trochu víc), přidáme rum, oříšky, čokoládu a promícháme. Krém natřeme na korpus a dozdobíme sladkými praženými vločkami nebo pocákáme čokoládovou polevou. Pokud máme vyšší, prokrojený korpus, krémem potřeme i uvnitř. Necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
* Lískové oříšky můžeme zaměnit za vlašské.
|
|
[print_gllr id=1484]
Zdroj zde