Výborné jednoduché tiramisu pro všechny, kteří nemají příliš času na přípravu a chtějí potěšit návštěvu.
Ingredience: |
cukrářské piškoty |
200 g |
mascarpone |
250 g |
třtinový cukr |
50 g |
rum |
|
vejce |
3 ks |
káva |
1 hrnek |
kakaový prášek |
|
lentilky |
|
|
Postup |
Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači rozšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce rozšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne nám krém, do kterého přidáme Mascarpone a opět pusťte šlehač.
Do rozšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
Dlouhé piškoty namáčíme v kafi s rumem a vykládáme jimi mísu/dortovou formu. Když máme hotovou jednu vrstvu piškotů, přidáme na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujeme.
Hořejšek (vrstvu krému dohladka rozetřeného) posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.
|
|
[print_gllr id=2348]
Zdroj zde
Panebože, proč tam máte ty lentilky? Nejen, že se k tiramisu absolutně nehodí vzhledem a chuťově, ale budou prudit i tím, že mají tvrdou konzistenci a jinak celé tiramisu je vláčné a měkké. Vemte rozum do hrsti a na lentilky se vážně vykašlete.