Jemný ovocný dezert

Jeden z časově náročnějších dortů, který ale zvládne i začátečník. Tento ovocný dezert je jemný, nadýchaný a jistě zachutná.

Na korpus:
vejce 3 ks
moučkový cukr 100 g
hladká mouka 150 g
prášek do pečiva 1/4 lžičky
tuk a mouka na vymazání formy
Na krém:
mléko 2 dl
vanilkový pudink v prášku 4 lžíce
máslo 180 g
moučkový cukr 180 g
kakao 2 lžíce
Na náplň a ozdobu:
smetana ke šlehání 1 balení
banán 5 ks
kiwi 1 ks
ztužovač šlehačky 1 balení
čokoládové hoblinky 1 lžíce
čokoládová rýže 1 lžíce
Postup
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbytek cukru a vyšleháme dotuha. Do žloutkové pěny střídavě přimícháváme sníh a mouku, nakonec vmícháme prášek do pečiva promíchaný se 2 lžícemi mouky. Těsto vlijeme do formy a dáme do předehřáté trouby (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) a pečeme 8 minut, pak teplotu snížíme a dopečeme (propečení zkusíme párátkem).

Upečený korpus vyjmeme z formy a dáme chladnout na mřížku. Uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme zchladnout. Změklé máslo ušleháme s prosátým cukrem dohladka, postupně vmícháme vlažný pudink a krátce zašleháme. Do krému zamícháme kakaový prášek. Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Spodní díl potřeme vrstvou krému. Banány oloupeme, rozkrájíme a poklademe na krém, překryjeme další částí krému a přitiskneme svrchní placku.

Obvod korpusu potřeme krémem, na který přitiskneme čokoládovoou rýži a dort dáme do chladu ztuhnout. Smetanu se ztužovačem dohusta vyšleháme. Dort potřeme a dozdobíme šlehačkou, na plátky nakrájenými banány a kiwi a posypeme čokoládovými hoblinkami.

[print_gllr id=1074]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient