Jeden z dalších nepečených dortů. V poslední době se tyto dorty stávají stále víc populární. Hlavním lákadlem je jednoduchost, nenáročnost, ale také nízký obsah kalorií. Nechte si chutnat!
Ingredience: |
korpus (kulatý, piškotový) |
1 ks |
měkký tvaroh |
2 kostky |
cukr krystal |
7 lžic |
vanilkový cukr |
1 balíček |
cukrárenské želé (extra silné, jahodové) |
1 balíček |
citronová šťáva a kůra |
1/2 ks |
čokoládové hoblinky |
z hořké čokolády |
ovoce |
(jahody, ananas, kiwi, broskve) |
|
Postup |
Do tvarohu vetřeme 4 lžíce cukru krystal, vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový korpus, stěrkou uhladíme a celou plochu pokryjeme pokrájeným ovocem tak, jak kdo má rád.
Připravíme želé: v 500 ml vody rozmícháme zbylé 3 lžíce cukru krystal a cukrárenské želé a necháme přejít asi minutku varem. Poté z plotny odstavíme a asi 10 minut za občasného míchání nám bude želé tuhnout.
Vlažným želé ovoce na dortu přeléváme v několika vrstvách a poté dáme do lednice zchladit alespoň na hodinu.
|
|
[print_gllr id=1080]
Zdroj zde