Kakaový dort s jahodovým cottage sýrem

Pro milovníky jahod je tento kakaový dort s jahodovým-cottage sýrem to pravé. Nechte si chutnat!

Ingredience:
vejce 4 ks
mletý cukr 120 g
hrubá mouka 120 g
prášek do pečiva 1/2 balení
olej 2 lžíce
kakao 2 lžíce
vařící voda 4 lžíce
studená voda 4 lžíce
jahodový sýr Cottage 2 kelímky
jahodový smetanový jogurt 1 kelímek
vanilkový cukr 1 balíček
smetana ke šlehání 250 ml
želatinový ztužovač 1 balení
drobné ovoce
čokoládové hoblinky
Postup
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vroucí vodu, olej a kakao. Šleháme do husté pěny. Mouku a prášek do pečiva spolu promícháme, z bílků a studené vody vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty postupně zlehka přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlejeme do formy vyložené papírem na pečení a upečeme při cca 170-180° C.

Jahodový cottage sýr, jogurt a vanilkový cukr jemně prošleháme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a postupně do něj zašleháme jahodovou hmotu. Šlehačkovou smetanu vyšleháme a zlehka přimícháme do jahodového krému. Krém je možné v případě potřeby dosladit práškovým cukrem.

Vychladnutý korpus rozkrojíme na tři části. První část korpusu potřeme asi 1/3 krému a poukladáme drobné ovoce (ja jsem použila kompotované ostružiny). Přiložíme druhou část korpusu, znovu potřeme krémem a uložíme další ovoce. Přiložíme poslední korpus, který potřeme poslední třetinou krému a nastrouháme čokoládové hoblinky.

Necháme ztuhnout v ledničce.

[print_gllr id=1722]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient