Kokosovo-medová roláda

Výborná další kokosovo-medová roláda pro milovníky sladkého. Perfektně se hodí k odpolednímu čaji nebo kafe.

Těsto:
vejce 5 ks
polohrubá mouka 120 g
cukr krupice 120 g
teplá voda 1 lžíce
olej 1 lžíce
pečící papír
Náplň:
měkký tvaroh 150 g
mascarpone 150 g
med 4 lžíce
smetana ke šlehání 150 ml
Další ingredience:
strouhaný kokos na obalení
marmeláda dle chuti
Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku a dobře promícháme, nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečící papír, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na střední teplotu dorůžova. Po upečení jí ještě teplou zabalíme do rolády a necháme vychladit. Po vychladnutí opatrně sundáme papír a natřeme náplní.

Náplň: Mascarpone utřeme s tvarohem a medem, poté přidáme ušlehanou šlehačku. Větší část náplně natřeme na roládu a zavineme. Zbytkem potřeme hotovou roládu a posypeme jí kokosem. Dáme vychladit a proležet.

*Pokud máme rádi marmeládu můžeme jí na potřený plát rolády nanést v proužkách a pak zavinout.

[print_gllr id=1730]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient