Výborná další kokosovo-medová roláda pro milovníky sladkého. Perfektně se hodí k odpolednímu čaji nebo kafe.
| Těsto: |
| vejce |
5 ks |
| polohrubá mouka |
120 g |
| cukr krupice |
120 g |
| teplá voda |
1 lžíce |
| olej |
1 lžíce |
| pečící papír |
|
| Náplň: |
| měkký tvaroh |
150 g |
| mascarpone |
150 g |
| med |
4 lžíce |
| smetana ke šlehání |
150 ml |
| Další ingredience: |
| strouhaný kokos |
na obalení |
| marmeláda |
dle chuti |
|
| Postup |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku a dobře promícháme, nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečící papír, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na střední teplotu dorůžova. Po upečení jí ještě teplou zabalíme do rolády a necháme vychladit. Po vychladnutí opatrně sundáme papír a natřeme náplní.
Náplň: Mascarpone utřeme s tvarohem a medem, poté přidáme ušlehanou šlehačku. Větší část náplně natřeme na roládu a zavineme. Zbytkem potřeme hotovou roládu a posypeme jí kokosem. Dáme vychladit a proležet.
*Pokud máme rádi marmeládu můžeme jí na potřený plát rolády nanést v proužkách a pak zavinout.
|
|
[print_gllr id=1730]
Zdroj zde