Kinder Delicee

Každý jistě zná tuhle výbornou tyčinku od Kinder. Na co si ji ale kupovat v obchodě, když si ji můžete udělat doma? Tady máte recept, dobrou chuť!

Ingredience:
vejce 6 ks
moučkový cukr 180 g
hladká mouka 45 g
Krém:
mascarpone 240 g
salko 90 g
Poleva:
hořká čokoláda 150 g
hera dle hustoty
Postup
Rozehřejeme si troubu na 210 °C.

3 celá vejce a 3 žloutky utřeme se 150 g cukru do bílé pěny. Množství by se mělo zvětšit dvojnásob.

Přimícháme prosátou mouku a kakao.

Nyní si vymícháme bílky se zbývajícím cukrem, taktéž do hustého sněhu. Sníh přimícháme k těstu zlehka vařečkou.

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem a pečeme cca 10 – 12 minut.

Upečený plát zbavíme papíru a necháme vychladnout.

Dokud nám piškot chladne, připravíme si krém. Vymícháme mascarpone s salkem, připravený krém natřeme na piškot, který si rozřízneme na dvě stejné části.

Vrch polijeme čokoládovou polevou.

[print_gllr id=1982]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient