Kiwi tunel

Kiwi je spíše letní ovoce, ale přesto Vám přinášíme tento výborný recept na kiwi tunel, abychom si mohli zase navodit letní náladu.

Ingredience:
vejce 3 ks
krystalový cukr 3 lžíce
polohrubá mouka 3 lžíce
prášek do pečiva špetka
vlažná voda 1 lžíce
kakao 2 lžíce
kiwi 6 ks
mléko 1/2 l
čokoládový pudink 2 ks
cukr krystal 50 g
máslo 250 g
moučkový cukr 50 g
čokoládová poleva 1 ks
Postup
Upečeme kakaový piškot, vejce rozdělíme a vyšleháme zvlášť bílky a zvlášť žloutky s cukrem, přidáme mouku rozmíchanou s práškem a kakaem a 1 lžíci vlažné vody. Upečeme korpus při 180 st.

Do formy na srnčí hřbet odřízneme z korpusu, také k zakrytí tunelu, obdélník.

Nádivku si připravíme tak, že v mléce si uvaříme čokoládové pudinky i s 50 g krystalového cukru na hustou kaši, zvláště si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a když kaše dosáhne teplotu másla, tak to spojíme.

Do formy vložíme korpus, naplníme do poloviny nádivkou a vložíme po délce oloupané kiwi a doplníme krémem a zakryjeme korpusem k tomu určeným a dáme do chladu.

Polevu rozpustíme a polijeme vychladlý tunel.

[print_gllr id=1955]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient