Kiwi je spíše letní ovoce, ale přesto Vám přinášíme tento výborný recept na kiwi tunel, abychom si mohli zase navodit letní náladu.
Ingredience: |
vejce |
3 ks |
krystalový cukr |
3 lžíce |
polohrubá mouka |
3 lžíce |
prášek do pečiva |
špetka |
vlažná voda |
1 lžíce |
kakao |
2 lžíce |
kiwi |
6 ks |
mléko |
1/2 l |
čokoládový pudink |
2 ks |
cukr krystal |
50 g |
máslo |
250 g |
moučkový cukr |
50 g |
čokoládová poleva |
1 ks |
|
Postup |
Upečeme kakaový piškot, vejce rozdělíme a vyšleháme zvlášť bílky a zvlášť žloutky s cukrem, přidáme mouku rozmíchanou s práškem a kakaem a 1 lžíci vlažné vody. Upečeme korpus při 180 st.
Do formy na srnčí hřbet odřízneme z korpusu, také k zakrytí tunelu, obdélník.
Nádivku si připravíme tak, že v mléce si uvaříme čokoládové pudinky i s 50 g krystalového cukru na hustou kaši, zvláště si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a když kaše dosáhne teplotu másla, tak to spojíme.
Do formy vložíme korpus, naplníme do poloviny nádivkou a vložíme po délce oloupané kiwi a doplníme krémem a zakryjeme korpusem k tomu určeným a dáme do chladu.
Polevu rozpustíme a polijeme vychladlý tunel.
|
|
[print_gllr id=1955]
Zdroj zde