Skořicovník

Výborný netradiční dort Skořicovník, který je ideální volbou pro milovníky tohoto aromatického koření.

Těsto:
cukr krystal 100 g
vařící voda 2 dcl
vejce 5 ks
hladká mouka
moučkový cukr
skořice mletá 1 lžička
olej 2 dcl
prášek do pečiva 1 balíček
Náplň:
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
mléko 1/2 l
zlatý klas – krémový prášek 40 g
hladká mouka 2 lžíce
Na posypání:
pražené vlašské ořechy
strouhaná čokoláda
Postup
100 g krystalového cukru upálíme na karamel.

Přidáme 2 dcl horké vody (nesmí zůstat bulky) a necháme vychladnout.

5 vajec odvážíme (i se skořápkami), kolik budou vážit, tak tolik odvážíme cukru a mouky (vážili 292 g, tak tolik jsem navážila i moučkového cukru a mouky) Cukru stačí i méně.

Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme lžičku mleté ​​skořice, 2 dcl oleje, karamel, mouku s kypřícím práškem a ušlehaný sníh .

Kdo chce může si těsto rozdělit a upéct dva pláty (já jsem těsto nerozdělovala. Těsto vylijeme na plech (já dávala s rozměrem 36 x 26 vyložený papírem na pečení a upečeme (plynová trouba:3 stupeň) těch 40 – 45 minut. Třeba zkoušet špejlí.

Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku, stáhneme papír a necháme vychladnout.

Zatím si uděláme nádivku. 1/2 litru rozdělíme, zbytek mléka dáme vařit a do zbylého mléka dáme zlatý klas a 2 polévkové lžíce hladké mouky a uvaříme hustý krém, který necháme pak vychladnout. Máslo utřeme s cukrem.

Vychladlý pudink vmícháme do másla a nakonec dobře vyšleháme.

Okraje těsta ořežeme a těsto rozdělíme na polovinu.

A protože bylo dost vysoké, ještě jsem ho překrojila.

Natřeme nádivku na první plát a také na na druhý.

Na třetí (nebo pokud bude těsto níže, tak stačí mezi dva pláty dát nádivku a trochu nádivky si necháme na vrchní plát). Dáme čtvrtý plát , natřeme náplní a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo dáme nasekané pražené ořechy).

Dáme ztuhnout do lednice, potom překrojíme na polovinu. Překrojíme na větší obdélníky a ještě na trojúhelníky (nebo podle své fantazie, kdo jak chce) Přeji dobrou chuť !

[print_gllr id=1950]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient