Blíží se konec léta, venku se ochlazuje, pomalu ale jistě začíná škola.. nechme se zase vrátit díky tomuto havajskému koláči do tepla!
Korpus: |
polohrubá mouka |
2 hrnky |
cukr krystal |
1 hrnek |
olej |
1/2 hrnku |
vejce |
2 ks |
vanilkový cukr |
1 balení |
prášek do pečiva |
1 balení |
rum |
2 lžíce |
mléko |
1 hrnek |
kokos nebo kakao (dle chuti) |
1/2 hrnku |
Krém a zdobení: |
polotučný měkký tvaroh |
1 vanička |
vanilkový cukr |
3 balení |
rum |
20 ml |
ananasový kompot |
1 plechovka |
margotka |
1 ks |
|
Postup |
Dáme si předehřát troubu na 160 C°, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40 – 45 minut (horkovzdušná).
Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
|
|
[print_gllr id=1468]
Zdroj zde