Koláč s příchutí Hawaie

Blíží se konec léta, venku se ochlazuje, pomalu ale jistě začíná škola.. nechme se zase vrátit díky tomuto havajskému koláči do tepla!

Korpus:
polohrubá mouka 2 hrnky
cukr krystal 1 hrnek
olej 1/2 hrnku
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1 balení
prášek do pečiva 1 balení
rum 2 lžíce
mléko 1 hrnek
kokos nebo kakao (dle chuti) 1/2 hrnku
Krém a zdobení:
polotučný měkký tvaroh 1 vanička
vanilkový cukr 3 balení
rum 20 ml
ananasový kompot 1 plechovka
margotka 1 ks
Postup
Dáme si předehřát troubu na 160 C°, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40 – 45 minut (horkovzdušná).

Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.

Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.

[print_gllr id=1468]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient