Pokud Vás lákají a chutnají Vám zdravé dorty, pak je tento křehký dort s revení to pravé pro Vás!
rebarbora (pokrájená na kousky) |
1 kg |
krupicový cukr |
180 g |
skořice (svitek) |
1 ks |
škrobová moučka |
20 g |
citron |
1 ks |
vejce (žloutky a bílky zvlášť) |
2 ks |
hladká mouka |
200 g |
zakysaná smetana |
150 g |
|
Postup |
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu ostrouhejte a šťávu vymačkejte.
Vejce oddělte. Mouku, 50 g cukru, smetanu, citronovou kůru a 1 žloutek prohněťte nejlépe v robotu a nechte 10 minut odpočívat. Rebarboru svařte s cukrem a skořicí na mírném plameni asi 10 minut, až bude měkká. Ke škrobu vmíchejte 1 lžíci vody a pak vlijte k rebarboře a povařte, až šťáva zhoustne. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto prohněťte, vyválejte a vyložte jím koláčovou formu. Dno propíchejte a 15 minut předpékejte. Naplňte rabarborou, pokryjte sněhem ušlehaným z bílků, zbylého cukru a 1 lžíce citronové šťávy a dejte do trouby na asi 20 minut, až sněhová čepice zpevní a špičky sněhu hezky zezlátnou. Po vychladnutí krájejte na řezy.
|
|
[print_gllr id=1741]
Zdroj zde