Výborný recept na mandarinkovou bombu, která Vás příjemně naladí na vánoční atmosféru.
Ingredience: |
hladká mouka |
1 hrnek |
cukr krystal |
1 hrnek |
prášek do pečiva |
1 ks |
mléko |
1 hrnek |
olej |
1 dcl |
granko |
2 lžíce |
pomerančový džem |
1 ks |
konzervované mandarinky |
1 konzerva |
menší mléčná čokoláda |
1 ks |
šlehačka |
1 ks |
ztužovač šlehačky |
1 ks |
vejce |
3 ks |
kokos |
2 lžíce |
|
Postup |
Do misky dáme 1 hrnek mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek mléka, prášek do pečiva, olej, celé vajíčko, všechno to zamícháme spolu.
Vylijeme polovinu těsta do vymaštěné dortové formy, kterou vysypeme strouhankou, aby se těsto nepřilepovalo a do druhé poloviny těsta přidáme granko a krouživým pohybem pomaličku lijeme těsto, aby nám vznikly kruhy.
Pokud jste dali i druhou polovinu těsta, tak dáme po malých lžičkách, dáváme pomerančový džem přidáme mandarinky a na kostičky nakrájenou čokoládu, posypeme kokosem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme přibližně 30 minut.
Když je těsto upečené, potřeme pomerančovým džemem a necháme vychladnout, po vychladnutí ozdobíme šlehačkou a mandarinkami a posypeme grankem.
|
|
[print_gllr id=2054]
Zdroj zde