Jedinečný recept na dort Marlenku, který zná naprosto každý a snad i každý je jejím milovníkem. Doporučujeme!
| Ingredience: |
| vejce |
3 ks |
| med |
3 lžíce |
| moučkový cukr |
250 g |
| hladká mouka |
400 g |
| soda |
1 lžička |
| rozpuštěné máslo |
250 g |
| Náplň: |
| karamelové salko |
1 ks |
| mléko |
400 ml |
| zlatý klas |
1 ks |
| máslo |
300 g |
| papír na pečení |
4 ks |
|
| Postup |
Všechny suroviny na těsto smícháme (je tekutější), odebereme 1/4 (já jsem si vážila – bylo to cca 290g) a rozmažu na pečící papír do obdélníku cca 32x24cm. Přeložíme s papírem na plech a upečeme. Takto upečeme všechny 4 těsta.
Vychladlé pláty těsta dáme dolů z papíru, uložíme na sebe a ostřím nožem poorezujeme na stejné obdélníky. Drobky z odřezků si odložíme.
Náplň: V mléce si rozmícháme zlatý klas a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé přidáme salko vyšlehané s máslem a prošleháme.
Nádivku rozdělíme na 4 části a naplníme upečené pláty těsta, potřeme i vrch a boky. Odložené odřezky rozdrtíme nebo rozmixujeme na jemno a posypeme jimi vrch Marlenky. Vidličkou můžeme udělat na vrchu čárky.
Necháme odležet v chladu alespoň 8 hodin. Asi hodinu před podáváním necháme Marlenku při pokojové teplotě – tehdy je chutnější.
|
|
[print_gllr id=2037]
Zdroj zde
Zdravím. Na kolik stupňů se pečou ty pláty? 🙂