Marlenka

Jedinečný recept na dort Marlenku, který zná naprosto každý a snad i každý je jejím milovníkem. Doporučujeme!

Ingredience:
vejce 3 ks
med 3 lžíce
moučkový cukr 250 g
hladká mouka 400 g
soda 1 lžička
rozpuštěné máslo 250 g
Náplň:
karamelové salko 1 ks
mléko 400 ml
zlatý klas 1 ks
máslo 300 g
papír na pečení 4 ks
Postup
Všechny suroviny na těsto smícháme (je tekutější), odebereme 1/4 (já jsem si vážila – bylo to cca 290g) a rozmažu na pečící papír do obdélníku cca 32x24cm. Přeložíme s papírem na plech a upečeme. Takto upečeme všechny 4 těsta.

Vychladlé pláty těsta dáme dolů z papíru, uložíme na sebe a ostřím nožem poorezujeme na stejné obdélníky. Drobky z odřezků si odložíme.

Náplň: V mléce si rozmícháme zlatý klas a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé přidáme salko vyšlehané s máslem a prošleháme.

Nádivku rozdělíme na 4 části a naplníme upečené pláty těsta, potřeme i vrch a boky. Odložené odřezky rozdrtíme nebo rozmixujeme na jemno a posypeme jimi vrch Marlenky. Vidličkou můžeme udělat na vrchu čárky.

Necháme odležet v chladu alespoň 8 hodin. Asi hodinu před podáváním necháme Marlenku při pokojové teplotě – tehdy je chutnější.

[print_gllr id=2037]
Zdroj zde

1 názor na “Marlenka”

  1. Zdravím. Na kolik stupňů se pečou ty pláty? 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient