Znáte klasický medovník, víte jak chutná, ale stále Vás láká ta kakaová verze? Tady máte recept, takže směle do toho.:-)
Na náplň: |
mléko |
500 ml |
mouka |
2 lžíce |
škrob |
2 lžíce |
vanilkový cukr |
2 lžičky |
máslo |
250 g |
moučkový cukr |
150 g |
med |
4 lžíce |
rum |
1 lžíce |
Na těsto: |
máslo |
150 g |
cukr |
150 g |
vejce |
1 ks |
kakao |
3 lžíce |
prášek do pečiva |
1 lžička |
med |
3 lžíce |
mouka |
400 g |
|
Postup |
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 – 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.
Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.
Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
|
|
[print_gllr id=1452]
Zdroj zde