Medovník s čokoládou

Znáte klasický medovník, víte jak chutná, ale stále Vás láká ta kakaová verze? Tady máte recept, takže směle do toho.:-)

Na náplň:
mléko 500 ml
mouka 2 lžíce
škrob 2 lžíce
vanilkový cukr 2 lžičky
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
med 4 lžíce
rum 1 lžíce
Na těsto:
máslo 150 g
cukr 150 g
vejce 1 ks
kakao 3 lžíce
prášek do pečiva 1 lžička
med 3 lžíce
mouka 400 g
Postup
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 – 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.

Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.

Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.

[print_gllr id=1452]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient