Výborný kakaovo-čokoládový dort pro vegetariány a v případě zaměnění na rýžový kuskus je dort vhodný i pro bezlepkovou dietu.
Ingredience: |
kus kus celozrnný |
1 hrnek |
voda |
2 a 1/2 hrnku |
třtinový cukr |
1 hrnek |
sůl |
1/3 lžičky |
kvalitní kakao |
1/3 hrnku |
rostlinné mléko |
0,2 l |
kvalitní hořká čokoláda |
100 g |
škrob |
3 – lžic |
třtinový cukr |
1/2 hrnku |
|
Postup |
Suroviny na \“korpus\“ (kuskus, cukr, kakao, sůl) spolu smíchejte v jednom kastrolu a vařte do zhoustnutí.
Krém (mléko, čokoláda, kakao, cukr, škrob) vařte také do zhoustnutí.
Do dortové formy dáme kuskusový směs a zalijeme krémem. Uhladíme a necháme vychladnout. Mně se to chladilo asi 3-4 hodiny, na noc jsem dala do lednice zchladit a ráno podávala.
Z dortu ochutnalo 10 lidí a každému chutnal.
TIP: Pokud při přípravě použijete rýžový kuskus, pochutnají si i Vaši \“bezlepkoví\“ přátelé.
|
|
[print_gllr id=2024]
Zdroj zde