Nepečený čokoládový cheesecake

Přinášíme vám další recept na čokoládový cheesecake! Přestože je to opravdu kalorická bomba, s jeho výrobou neváhejte ani vteřinu. Je to jeden z nejchutnějších pokrmů a určitě to budete cítit stejně. My jsme tento cheesecake ochutnali jednou a od té doby jej pečeme skoro stejně často, jako ten klasický.

Složení

Pokyny

  1. Dortovou formu si vysteleme alobalem, rozdrobíme sučenky, přidáme rozpuštěné máslo a celou směs roztlačíme po formě i do krajů.
  2. Nád párou si začneme rozpouštět hořkou čokoládu a mezitím si v misce rozmícháme tvaroh, do kterého přidáme smetanu ke šlehání. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvíli vychladnout a smícháme s tvarohovou směsí. Celou směs nalejeme na připravený korpus a pěkně uhladíme.
  3. Nyní si můžeme vybrat, zda chceme dort pouze posypat kakaem nebo zda chceme polevu, obě varianty jsou výborné. V případě polevy – čokoládu opět rozpustíme nad parou, tentokrát ve smetaně ke šlehání. Po rozpuštění necháme chvíli vychladnout a zalijeme jí celý dort. Jednoduchý a výborný čokoládový cheesecake je hotov.

Doporučené produkty

Suroviny a potřeby na pečení a vaření nakupujeme nejčastěji na eshopech: Svět cukrářů, Cukrářské potřeby Malátkovi a Dometa.cz.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient