Nepečený jahodový dort

Návštěva je už pomalu za dveřmi a Vy nemáte nic ke kafe? Tenhle recept je jako stvořený pro Vás – jednoduchý, ne příliš pracný, rychlý. Dobrou chuť!

Ingredience:
máslové sušenky 1 balení
jahody 300 g
bílý jogurt 250 g
polotučný tvaroh 250 g
vanilkový cukr 2 ks
rum 1 lžíce
máslo 80 g
cukr 50 g
čokoládová mléčná poleva 1 ks
Postup
Začneme tím, že si formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Já vysypávám kokosem. Vymazanou formu vyskládáme sušenkami.

Nyní si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s jogurtem či zakysanou smetanou, přidáme vanilkové cukry, normální cukr, trošku rumu a přimícháme k tomu jahody, já kupuji v konzervě. Vždy použiji 2 konzervy. Do směsi vmícháme 30 g rozpuštěného másla a vše důkladně promícháme.

Směs, kterou máme připravenou, vlijeme na vyskládané sušenky (ale ne vše, stačí jen na pokrytí sušenek). Na směs opět poklademe sušenky, na kterou opět vylijeme směs, takto pokračujeme do vypotřebení, ale poslední vrstvou by měla být směs.

Připravíme si čokoládovou polevu, do které přidáme 50 g rozpuštěného másla a dort polijeme.

Na závěr můžete dát čerstvé jahody nebo posypat oříšky, záleží podle chuti.

Dort by měl minimálně 3 hodiny tuhnout v lednici. Potom bude krásně proleželý a ztuhlý. Přeji dobrou chuť.

[print_gllr id=2070]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Scroll to Top
Web vyrobili ve Webklient.cz