Vánoce a Nový rok se již blíží a my máme pro Vás tip na tématický novoroční dort pro zpříjemnění oslav Silvestra.
Korpus: |
máslo nebo hera |
100 g |
vejce |
2 ks |
moučkový cukr |
100 g |
polohrubá mouka |
130 g |
Na náplň: |
máslo nebo hera |
150 g |
kokos |
50 g |
moučkový cukr |
50 g |
čokoláda na vaření |
100 g |
malinová zavařenina |
200 g |
Na dohotovení: |
čokoládová poleva |
200 g |
marcipánová hmota |
100 g |
mandlové lupínky |
100 g |
|
Postup |
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky, zlehka přidáme vyšlehaný, tuhý sníh z bílků a nakonec lehce vmícháme mouku. Těsto vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v troubě přibližně půl hodiny při teplotě 180 °C. Po upečení dort vyklopíme a necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme máslo s cukrem a kokosem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu (nesmí být příliš horká, aby krém nezřídnul). Vychladlý korpus rozkrojíme, spodní díl potřeme marmeládou, připraveným krémem, přiklopíme druhou částí a necháme v chladničce ztuhnout.
Dort potáhneme polevou a okraje obalíme mandlovými lupínky. Z marcipánu vykrájíme kolečka na ciferník a ručičky. Čokoládovou polevou napíšeme na marcipánová kolečka hodiny. Dort můžeme ještě po obvodu ozdobit čokoládovými zvonečky a povrch posypat jedlými stříbrnými perličkami.
|
|
[print_gllr id=2089]
Zdroj zde