Novoroční dort

Vánoce a Nový rok se již blíží a my máme pro Vás tip na tématický novoroční dort pro zpříjemnění oslav Silvestra.

Korpus:
máslo nebo hera 100 g
vejce 2 ks
moučkový cukr 100 g
polohrubá mouka 130 g
Na náplň:
máslo nebo hera 150 g
kokos 50 g
moučkový cukr 50 g
čokoláda na vaření 100 g
malinová zavařenina 200 g
Na dohotovení:
čokoládová poleva 200 g
marcipánová hmota 100 g
mandlové lupínky 100 g
Postup
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky, zlehka přidáme vyšlehaný, tuhý sníh z bílků a nakonec lehce vmícháme mouku. Těsto vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v troubě přibližně půl hodiny při teplotě 180 °C. Po upečení dort vyklopíme a necháme vychladnout.

Na náplň vyšleháme máslo s cukrem a kokosem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu (nesmí být příliš horká, aby krém nezřídnul). Vychladlý korpus rozkrojíme, spodní díl potřeme marmeládou, připraveným krémem, přiklopíme druhou částí a necháme v chladničce ztuhnout.

Dort potáhneme polevou a okraje obalíme mandlovými lupínky. Z marcipánu vykrájíme kolečka na ciferník a ručičky. Čokoládovou polevou napíšeme na marcipánová kolečka hodiny. Dort můžeme ještě po obvodu ozdobit čokoládovými zvonečky a povrch posypat jedlými stříbrnými perličkami.

[print_gllr id=2089]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient