Ranní rosa

Výrobný moučník zvaný ranní rosa je příjemným zpestřením nedělního odpoledne v zimních dnech jako jsou tyto.

Ingredience:
margarín nebo máslo 200 g
cukr 150 g
vejce 3 ks
polohrubá mouka 2 šálky
zakysaná smetana 250 g
mléko 3 lžíce
kakao 2 lžíce
prášek do pečiva 1 balíček
tvaroh 200 g
cukr 3 lžíce
žloutek 1 ks
strouhaný kokos 5 – 6 lžic
Na krém:
mléko 2 šálky
vejce 1 ks
cukr 150 g
hladká mouka 3 lžíce
vanilkový cukr 1 balíček
Postup
Nejdříve si připravíme kuličky do těsta. Smícháme tvaroh, cukr, žloutek a strouhaný kokos. Těsto by mělo být tuhé a měly by se nám dát tvarovat maličké kuličky.

Kuličky by měly být ve velikosti vlašského ořechu. Ty odložíme do mrazáku na 30 minut.

Nyní si utřeme margarín s cukrem doběla. Přidáme vejce i zbývající bílek, smetanu, mléko, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme.

Do vymazané formy nalijeme polovinu těsta. Do zbylého těsta přidáme kakao a promícháme. Vylijeme na vrch světlého těsta.

Nyní přicházejí na řadu naše přimražené kuličky. Ty vtlačujeme do těsta.

Pečeme v troubě 40 -45 minut při 180 °C.

Na vrch zákusku si uvaříme pudink z mléka, žloutku, mouky a cukru.

Vychladlý krém navrstvíme na koláček a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.

[print_gllr id=2094]
Zdroj zde

5 názorů na “Ranní rosa”

  1. Dnes jsem tente dort dělala a podařil se, mám ale nějaké připomínky.
    – první vrstvu udělejte tlustší než tu s kakaem
    – část kakaové vrstvy si nechejte stranou a použijte ji po vtalčení kokosových kuliček na jejich zakrytí, ve finále to bude řez vypadat líp
    – nahoru na žez nedělejte pudink….Já jsem ušlehala šlehačku se 3x van.cukry, poté jsem do ní vmíchala 170g zakysané smetany a 250g mascarpone nebo žervé, ještě mi zbylo malinko tvarohu, tak jsem ho tam taky přidala. Jak bude vše pervektně smícháno, přidejte ztužovač (1 sáček)
    a naneste na řez.

    Vypadá moc krásně a díky mému krému taky chutná líp.x

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Scroll to Top
Web vyrobili ve Webklient.cz