Výrobný moučník zvaný ranní rosa je příjemným zpestřením nedělního odpoledne v zimních dnech jako jsou tyto.
Ingredience: |
margarín nebo máslo |
200 g |
cukr |
150 g |
vejce |
3 ks |
polohrubá mouka |
2 šálky |
zakysaná smetana |
250 g |
mléko |
3 lžíce |
kakao |
2 lžíce |
prášek do pečiva |
1 balíček |
tvaroh |
200 g |
cukr |
3 lžíce |
žloutek |
1 ks |
strouhaný kokos |
5 – 6 lžic |
Na krém: |
mléko |
2 šálky |
vejce |
1 ks |
cukr |
150 g |
hladká mouka |
3 lžíce |
vanilkový cukr |
1 balíček |
|
Postup |
Nejdříve si připravíme kuličky do těsta. Smícháme tvaroh, cukr, žloutek a strouhaný kokos. Těsto by mělo být tuhé a měly by se nám dát tvarovat maličké kuličky.
Kuličky by měly být ve velikosti vlašského ořechu. Ty odložíme do mrazáku na 30 minut.
Nyní si utřeme margarín s cukrem doběla. Přidáme vejce i zbývající bílek, smetanu, mléko, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme.
Do vymazané formy nalijeme polovinu těsta. Do zbylého těsta přidáme kakao a promícháme. Vylijeme na vrch světlého těsta.
Nyní přicházejí na řadu naše přimražené kuličky. Ty vtlačujeme do těsta.
Pečeme v troubě 40 -45 minut při 180 °C.
Na vrch zákusku si uvaříme pudink z mléka, žloutku, mouky a cukru.
Vychladlý krém navrstvíme na koláček a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.
|
|
[print_gllr id=2094]
Zdroj zde
vypadá dobře
Ted ho peču tak uvidím .
Jak nakonec dopadl? Zadařilo se? 🙂
a chutná ještě líp 🙂
Dnes jsem tente dort dělala a podařil se, mám ale nějaké připomínky.
– první vrstvu udělejte tlustší než tu s kakaem
– část kakaové vrstvy si nechejte stranou a použijte ji po vtalčení kokosových kuliček na jejich zakrytí, ve finále to bude řez vypadat líp
– nahoru na žez nedělejte pudink….Já jsem ušlehala šlehačku se 3x van.cukry, poté jsem do ní vmíchala 170g zakysané smetany a 250g mascarpone nebo žervé, ještě mi zbylo malinko tvarohu, tak jsem ho tam taky přidala. Jak bude vše pervektně smícháno, přidejte ztužovač (1 sáček)
a naneste na řez.
Vypadá moc krásně a díky mému krému taky chutná líp.x