Opilý dort s ovocem

Jak se říká.. alkohol v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství. Tímto se řídil autor receptu a vznikl díky tomu tenhle výborný opilý dort s ovocem.

Ingredience:
máslo 1/2 kostky
cukr moučka 2 lžíce
hřebíček 3 ks
rum 1 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
celá skořice 1 ks
Na ozdobu:
smetana ke šlehání
hroznové víno
mandarinka
Podle potřeby:
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
Těsto:
vejce 8 ks
citronová kůra 1 lžička
čokoláda na vaření 1/2 balíčku
cukr moučka 1 hrnek
nasekané neloupané mandle 10 lžic
Postup
Cukr ušleháme se žloutky a citronovou kůrou do husté pěny. Vmícháme strouhanou půlku čokolády, mandle a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané, strouhankou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Na vychladlý korpus nalijeme přecezené červené víno, do kterého jsme přidali cukr, rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček a krátce povařili. Jakmile víno do dortu vsákne, polijeme jej čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili z celé čokolády na vaření a půlky másla.

Opilý dort necháme v chladničce nejméně 2 hodiny rozležet. Poté dort ozdobíme ušlehanou smetanou, hroznovým vínem a mandarinkami. Opilý dort s ovocem podáváme vychlazený.

[print_gllr id=1349]
Zdroj zde

1 názor na “Opilý dort s ovocem”

  1. Není zde uvedeno kolik toho červeného vína. Myslím, že by se to mohlo zkazit, když by se dalo vína moc.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient