Cappuccino dort

Milovníci kávy, zbystřete! Další kávový/cappuccinový dort je tu a doporučujeme vyzkoušet!

Ingredience:
vlažná voda 10 lžic
Krém:
vanilkový cukr 1 balíček
nízkotučný tvaroh 250 g
smetana ke šlehání 250 ml
instantní cappuccino 5 lžiček
Na ozdobu:
čokoláda na vaření 100 g
ztužený pokrmový tuk 100 g
Poleva:
nutella 5 lžic
Těsto:
vejce 4 ks
olej 10 lžic
cukr moučka 200 g
prášek do pečiva 1/2 balíčku
polohrubá mouka 200 g
Postup
Nejdříve si připravíme piškotový korpus. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 – 170 °C. Během prvních 2 – 3 minut vložíme mezi dvířka trouby vařečku, těsto krásně vyběhne a při pomalém pečení nespadne.

Po upečení korpus podélně rozřízneme, takže nám vzniknou korpusy dva. Ještě teplý spodní díl potřeme nutelou nebo nějakou čokoládovou pomazánkou a necháme vychladnout.

Na krém vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a postupně zašleháme tvaroh. Podle chuti dosladíme, ne každý má rád sladké krémy. Místo tvarohu je možné použít neochucené pomazánkové máslo, krém bude méně kyselý. Přidáme instantní cappuccino a necháme chvíli vychladnout.

Studený krém naneseme na spodní korpus, ten potřený čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a potřeme krémem po celém povrchu. Dáme vychladit. Nakonec celý cappuccino dort potřeme rozpuštěnou čokoládou.

Cappuccino dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístečky.

[print_gllr id=1343]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient