Milovníci kávy, zbystřete! Další kávový/cappuccinový dort je tu a doporučujeme vyzkoušet!
Ingredience: |
vlažná voda |
10 lžic |
Krém: |
vanilkový cukr |
1 balíček |
nízkotučný tvaroh |
250 g |
smetana ke šlehání |
250 ml |
instantní cappuccino |
5 lžiček |
Na ozdobu: |
čokoláda na vaření |
100 g |
ztužený pokrmový tuk |
100 g |
Poleva: |
nutella |
5 lžic |
Těsto: |
vejce |
4 ks |
olej |
10 lžic |
cukr moučka |
200 g |
prášek do pečiva |
1/2 balíčku |
polohrubá mouka |
200 g |
|
Postup |
Nejdříve si připravíme piškotový korpus. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 – 170 °C. Během prvních 2 – 3 minut vložíme mezi dvířka trouby vařečku, těsto krásně vyběhne a při pomalém pečení nespadne.
Po upečení korpus podélně rozřízneme, takže nám vzniknou korpusy dva. Ještě teplý spodní díl potřeme nutelou nebo nějakou čokoládovou pomazánkou a necháme vychladnout.
Na krém vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a postupně zašleháme tvaroh. Podle chuti dosladíme, ne každý má rád sladké krémy. Místo tvarohu je možné použít neochucené pomazánkové máslo, krém bude méně kyselý. Přidáme instantní cappuccino a necháme chvíli vychladnout.
Studený krém naneseme na spodní korpus, ten potřený čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a potřeme krémem po celém povrchu. Dáme vychladit. Nakonec celý cappuccino dort potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Cappuccino dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístečky.
|
|
[print_gllr id=1343]
Zdroj zde