Určitě už za sebou máte minimálně několik ochutnávek muffinů.
Pokud Vám zachutnali, zkuste si připravit ty pravé americké podle jednoduchého receptu.
Je to trochu kaloričtější, ale každý musí občas lehce zahřešit 🙂
Ingredience |
Hladká mouka |
350 g |
Prášek do pečiva |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce |
2 ks |
Cukr krupice |
90-120 g |
Mléko |
240 ml |
Rozpuštěné, vychládlé máslo |
100 g |
Ovoce, čokoláda |
Dle chuti |
|
Postup |
1.Formu na muffiny (12 ks – Tescoma) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2.Mouku přesejeme, přidáme sůl a prášek do pečiva, promícháme.
3.Rozmixujeme cukr a vajíčka, přidáme máslo, rozmixujeme, přidáme mléko, rozmixujeme.
4.Do tekuté části postupně přisypáváme sypkou a ručně promícháváme kovovou metlou.
5.Připravíme si ovocnou náplň
Např:borůvky + kokos + sekaná čokoláda
meruňky + plátky mandlí
Jakékoliv kyselé ovoce (višně nebo rybíz) + kokos + sekaná čokoláda
Můžeme použít jakékoliv výrazné ovoce a doplnit oříšky, kokosem, čokoládou. Ovoce může být i mražené nebo sušené. Mražené pouze rozdělíme na jednotlivě kousky a rovnou vmícháme do těsta. Sušené (meruňky, brusinky, rozinky … ) předem na chvíli namočíme (i do rumu:o).
Množství cukru v receptu přizpůsobte kyselosti přidaného ovoce.
6.Náplň dle fantazie opatrně vmícháme do těsta a lžící rovnoměrně plníme formičky. Na každou mističku připadnou cca 2 vrchovaté lžíce. Pozor ať si nezakydáte plech mimo formičky. Ovoce se k teflonu připeče a jde špatně smýt.
7.Troubu máme samozřejmě dávno předehřátou na cca 200 stupňů a muffiny pečeme cca 20-30 minut. Pokud hnědnou moc rychle, přikryjte je alobalem. Jestli jsou hotové otestujete špičatou špejlí. Hotově muffiny jsou dozlatova upečené a mají lehce rozpukanou čepici. Inspiraci si můžete vzít v oddělení pečiva jakéhokoliv supermarketu.
8.Hotové muffiny nechte trochu vychladnout a pak jim ostrou špejlí pomozte ven. Pokud máte dobře vymazáno a vysypáno, jdou ven sami ručně. Doporučujeme používat výše zmíněné formy nebo při použití jiných upravit množství těsta.
|
|
[print_gllr id=439]