Roládový mini dort

Netradiční a poměrně pracný dort, ale výsledek rozhodně stojí za to! Tento výborný roládový mini dort každého nadchne.

Ingredience:
vejce 4 ks
cukr krystal 4 lžíce
polohrubá mouka 4 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
citronová kůra z 1/2 citronu
Náplň:
nutella
měkký tvaroh 500 g
zakysaná smetana 200 ml
vanilkový cukr 1 balíček
moučkový cukr 2 lžíce
jahody
Postup
Vyšleháme sníh a utřeme žloutky s cukrem do pěny a přidáme šťávu z citronu. V prosáté mouce, rozmícháme citronovou kůru a dáme do žloutkové masy.

Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto vylijeme na plech (já dala s rozměrem 36 x 26 cm) vyložený pečícím papírem (papír jsem trošku vymastila olejem) a upečeme na 180 °C 10-15 minut.( někdy stačí těch 10 minut).

Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku.

Z upečeného plátu odřízneme kruh (podle velikosti formy, formu jsem použila s průměrem 20 x 6 cm).

Zbytek těsta zavineme do vlhké utěrky (ještě teplé a spolu s papírem) jako roládu.

Uděláme si nádivku, tvaroh utřeme se zakysanou smetanou a s cukrem.

Vychladlou roládu opatrně rozvineme, sundáme papír a natřeme nutellou.

Roládu opět zavineme a dáme ztuhnout do lednice (já nedala a pak se mi špatně krájela, nutela troška vytékala ven).

Formu vyložíme potravinářskou fólií a poklademe střídavě jahody (překrojené) a pokrájenou roládu.

Dáme nádivku.

A nakonec přiložíme vykrojenou kulatou část těsta a dáme ztuhnout do mrazáku, alespoň na 1 – 2 hod. Lépe se pak krájí, když dobře ztuhne a pak se může přeložit do chladničky.

Vyklopíme z formy, odstraníme fólii, libovolně ozdobíme a na vrch dortu ještě poklademe zbylé roládky. Dobrou chuť !

[print_gllr id=1966]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient