Rumový koláč s pomeranči

Příjemné zpestření parného odpoledne tímto rumovým koláčem. Chutný moučník pro milovníky ovoce. Pomeranče případně můžete vyměnit za jiné ovoce.

Ingredience:
hladká mouka 350 g
kůra z pomeranče bio kvality 1 ks
droždí půl kostky
mléko 120 ml
máslo 70 g
krystalový cukr 70 g
vejce 4 ks
sůl špetka
máslo na vymazání formy
Na polevu:
pomerančová šťáva 75 ml
rum 50 ml
cukr 40 g
Na ozdobení:
smetana ke šlehání 250 ml
čokoládová poleva 50 g
pomeranč 2 ks
Postup
Vyšší dortovou formu vymažeme máslem. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, sůl a promícháme. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme vlažné mléko, přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme řidší těsto.

Těsto nalijeme do dortové formy a necháme asi 20 minut kynout. Mezitím z pomerančové šťávy, rumu a cukru uvaříme polevu.

Troubu předehřejeme na 180 ° C. Těsto pečeme asi 30 minut. Vyjmeme ho, propícháme špejlí a polijeme teplou polevou. Necháme vychladnout.

4. Vychladlý dort ozdobíme tence nakrájenými plátky očištěného pomeranče. Povrch natřeme dotuha vyšlehanou šlehačkou a polijeme nitkami čokoládové polevy.

[print_gllr id=774]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient