Kaštanový dort

Vynikající netradiční dort, který Vás ale svými neobyčejnými ingrediencemi nadchne. Příprava není zdlouhavá a výsledek je velice chutný.

Igredience
vejce 6 ks
práškový cukr 240 g
uvařené a přetlačené kaštany 150 g
hrubá mouka 240 g
tuk a mouka na vymazání a vysypání dortové formy
Na náplň:
mléko 50 ml
hladká mouka 10 g
máslo 250 g
práškový cukr 180 g
vanilkový cukr 1/2 balíčku
uvařené a přetlačené kaštany 150 g
Na polevu:
uvařená silná instantní káva 2 lžíce
práškový cukr 80 g
kakao 20 g
máslo 80 g
Na ozdobení:
uvařené kaštany 12 – 15 ks
Postup
Žloutky utřeme s polovinou cukru. Pak přidáme přetlačené kaštany. Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke kterému postupně přidáváme druhou polovinu cukru a prosátou mouku. Obě směsi zlehka spolu promícháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme 45 minut při teplotě 180 ° C.

Připravíme nádivku: V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše přimícháme máslo, moučkový a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme uvařené přetlačené kaštany a dobře vymícháme. Část nádivky si odložíme na ozdobení.

Připravíme polevu: V horké kávě rozpustíme cukr, přidáme kakao, máslo a rozmícháme.

Upečený a vychladlý korpus překrojíme na tři pláty. Naplníme jejich náplní a položíme na sebe. Vrchní část potřeme tenkou vrstvou krému, polijeme polevou a necháme ztuhnout. Dort ozdobíme pomocí cukrářského sáčku zbytkem nádivky a celými kaštany.

[print_gllr id=767]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient