Sachrův dort

Tento dort není příliš rozšířený i přes to, že je jeden z nejlepších. Doporučujeme!

Ingredience:
vejce 6 ks
rozpuštěná čokoláda na vaření 150 g
hera nebo máslo 150 g
vanilkový cukr 1 balíček
hladká mouka 150 g
prášek do pečiva 1 lžička
kakao 30 g
meruňkový džem 1 sklenice
čokoládová poleva
Postup
Ve šlehači ušleháme 150 g másla s 150 g cukru moučka. Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu – lehce vychladlou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a namícháme si mouku s práškem do pečiva a kakaem. Potom postupně do ušlehaného krému zamícháme střídavě směs mouky a sníh. Dobře promícháme a pečeme v dortové formě o vel. asi 26 cm – vymazanou a vysypanou kokosem, nebo ořechy, či strouhankou.

Pečeme při 170 °C asi 40-45 mim. Vychladlý dort vyklopíme, rozřízneme, potřeme meruňkovým džemem, potřeme džemem i vršek a celý jej natřeme čokoládovou polevou. Dáme vychladit do druhého dne a potom krájíme nožem, namočeným v horké vodě, aby čokoláda nepraskala. Je možné upéct jej také na plechu, potřít pařížskou šlehačkou a polít čokoládou.

[print_gllr id=1845]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient