Jeden z tradičních výborných čokoládových dortů. Perfektně se hodí k narozeninám nebo jen tak v nedělní odpoledne.
Těsto I: |
hrubá krupice |
150 g |
cukr |
100 g |
kakao |
1 lžíce |
skořice |
|
žloutek |
7 ks |
strouhané jablka |
300 g |
citronová kůra |
z chemicky neošetřeného citronu |
nastrouhaný hřebíček |
|
citronová šťáva |
|
Těsto II: |
sníh z bílků |
7 ks |
cukr krystal |
100 g |
mleté vlašské ořechy |
180 g |
strouhanka |
1 lžička |
|
Postup |
Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný pro děti. Pouze po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a polejeme citronovou polevou.
Ozdobíme podle vlastní fantazie a příležitosti. Jednotlivé porce – klínky dortu je možné osvěžit šlehačkou.
|
|
[print_gllr id=1855]
Zdroj zde
Chci se zeptat do toho dortu se nedava zadna mouka?
Dobrý den, do dortu se opravdu nedává žádná mouka. 🙂