Smetanový dort s višněmi

Výborný smetanový dort s višněmi pro horké letní dny a nebo vhodný k narozeninám.

Piškotový korpus:
vejce 4 ks
cukr 100 g
vanilkový cukr 1 balíček
polohrubá mouka 100 g
škrobová moučka 25 g
kakao 10 g
skořice špetka
kypřící prášek 1/2 lžičky
Náplň:
kompotované odpeckované višně 350 g
višňová šťáva 250 ml
škrobová moučka 30 g
cukr 1 lžíce
třešňovice 3 lžíce
želatina v prášku 1 balíček
smetana 750 ml
moučkový cukr 40 g
vanilkový cukr 1 balíček
Postup
Piškotový korpus

Za postupného přisypávání cukru a va­nilkového cukru ušleháme vejce do pě­ny. Mouku smícháme s kypřícím práš­kem, škrobovou moučkou, kakaem a skořicí, prolijeme na vaječnou pěnu a zapracujeme. Těsto vlijeme do formy a asi 2S min. pečeme. Po vyjmutí z trou­by korpus necháme vychladnout a vo­dorovně jej překrojíme.

Náplň

Odměříme 250 ml šťávy. Ve 4 lžících šťávy rozpustíme škrobovou moučku. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vlijeme rozpuštěný škrob a necháme přejít va­rem. Ochutíme třešňovicí a cukrem a uložíme do chladu.

Želatinu smícháme s 5 lžícemi stu­dené vody a 10 min. necháme bobt­nat. Za stálého míchání zahřejeme a rozpustíme. Smetanu dotuha ušlehá­me a vmícháme do ní želatinu, mouč­kový a vanilkový cukr.

Dohotovení

Na spodní díl dortu rozprostřeme višňo­vou směs a polovinu šlehačky. Přiklo­píme vrchní díl. Celý dort potřeme zby­lou šlehačkou, případně ozdobíme roz­puštěnou čokoládou, čokoládovými flíč­ky, višněmi a několika lístky máty.

[print_gllr id=1191]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient