Osvěžující stracciatellový dort, který se stal téměr nejpopulárnějším mezi moučníky. Je jednoduchý a chuťově výborný. Nejen milovníkům čokolády se budou sbíhat sliny.:-)
Korpus: |
vejce |
3 ks |
cukr |
60 g |
hladká mouka |
60 g |
olej |
2 lžíce |
kakao |
20 g |
prášek do pečiva |
1/2 balíčku |
Krém: |
jogurt |
500 g |
smetana ke šlehání |
500 g |
vanilkový cukr |
1 balíček |
hořká čokoláda |
100 g |
čokoláda Margot |
100 g |
želatinový ztužovač |
1 balíček |
Na ozdobu: |
ledové kaštany |
1 balíček |
|
Postup |
Vejce (celá) ušleháme do pěny s cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do peč. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Šlehačku ušleháme s vanilk. cukrem, ve 100 ml studené vody si ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými „Ledovými kaštany“
|
|
[print_gllr id=595]
Tak akorát jsme začalí péct a je to pekelně malé, těsto doporučujeme dát minimálně v trojnásobné dávce. Na druhou stranu množství surovin na krém, je dostatečné.