Stracciatellový dort

Osvěžující stracciatellový dort, který se stal téměr nejpopulárnějším mezi moučníky. Je jednoduchý a chuťově výborný. Nejen milovníkům čokolády se budou sbíhat sliny.:-)

Korpus:
vejce 3 ks
cukr 60 g
hladká mouka 60 g
olej 2 lžíce
kakao 20 g
prášek do pečiva 1/2 balíčku
Krém:
jogurt 500 g
smetana ke šlehání 500 g
vanilkový cukr 1 balíček
hořká čokoláda 100 g
čokoláda Margot 100 g
želatinový ztužovač 1 balíček
Na ozdobu:
ledové kaštany 1 balíček
Postup
Vejce (celá) ušleháme do pěny s cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do peč. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.

Šlehačku ušleháme s vanilk. cukrem, ve 100 ml studené vody si ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.

Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými „Ledovými kaštany“

[print_gllr id=595]

1 názor na “Stracciatellový dort”

  1. Tak akorát jsme začalí péct a je to pekelně malé, těsto doporučujeme dát minimálně v trojnásobné dávce. Na druhou stranu množství surovin na krém, je dostatečné.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient